zondag 25 september 2011

15 jaar Mmmmmelk! In 't Sportpaleis Antwerpen

Will there be someone to hold, when the lights go out? Blackout!!! Ik ben ook maar een mens, en daarom was ik gisteren net als duizenden andere (vooral) Vlamingen in 't Sportpaleis voor het feestje van Milk Inc ter gelegenheid van hun 15-jarig bestaan. En wat voor een feestje!

Over smaken valt te twisten, en toegeven dat je Milk Inc goed vindt doet je street credibility geen goed. En het was ook niet perfect: de overgangen van de liedjes gingen ondanks het enthousiasme van Regi - binnen het genre echt wel een steengoede compositeur-producer - soms de mist in, en de gastoptredens waren best wel slecht - Bart Peeters kwam met een cover die niet mis zou staan op een Smurfenceedee - en de special effects waren niet bezonder vernieuwend - ik geef toe dat het straf was geweest hadden ze bij Walk on Water écht over water gelopen - maar Regi en Linda hebben het wel laten onweren (Storm) en er was ook vuur (bij Fire).

Maar daarmee hebben we de imperfecties wel gehad. Milk Inc trapte op het afgesproken uur stipt af voor een set van 3 uur (met een half uur pauze): Regi, Linda en de anderen hadden er zin in en lieten dat ook merken. En ik heb een boontje voor sympathieke beleefde artiesten. Er vloog ook al iets door de lucht, er waren danseressen - volgende keer wel eens dansers proberen! - de kostuumwissels van Linda, die niet alleen sympathiek maar ook een bijzonder lekker wijf is - waren niet te tellen en ik vond de cover van een Milk Inc nummer door Kate Ryan vooral interessant om te zien wat voor geweldige stem Linda toch wel heeft!

Kortom: ik ben heel content dat ik erbij was. Milk Inc, een fijne verjaardag en doe zo verder! (foto's: Dimitri Vanlommel)